2019/04/14

Julian Assange overhandigde het aan de politie: hoe te om te reageren

[FR] [ES] [PT] [IT] [EN] [PL] [RU] [NL] [DE]


Ben je gezakt voor de Assange-test?


Caitlin Johnstone :
"De arrestatie van Julian Assange is een moment van dodelijk gevaar voor de echte journalistiek - een moment dat de macht verantwoordelijk houdt. Het is tijd om te oordelen over degenen die beweren journalisten te zijn. Zijn ze bereid om het recht te verdedigen om ongemakkelijke waarheden te vertellen of zijn ze gewoon loyalisten van het rijk?

Dit is niet het moment voor journalisten om over Assange te duisteren of om hun advies op te volgen. Als je gelooft in de persvrijheid en het recht om de machtigen ongemakkelijk te maken, moet je jezelf uitdrukken. Zo niet, verwacht dan nooit meer serieus genomen te worden als journalist.

(...) Als we deze test niet doorstaan, zullen de oligarchen en de ondoorzichtige overheidsinstanties die met hen verbonden zijn, ons tot uitsterven of Orwelliaanse dystopie leiden
, en er zal geen enkele manier in onze gereedschapskist zijn om ze tegen te houden".Margarita Simonian, 11 april om 14:34 uur
En ruim daarvoor:

"De macht geeft niets toe zonder een verzoek. Dat heeft hij nooit gedaan en zal hij ook nooit doen. Ontdek waar een volk zich rustig aan zal onderwerpen en je hebt ontdekt hoe onrechtvaardig en slecht dat hun precies zal worden opgelegd, en dat zal zo lang duren tot ze met woorden of klappen, of beide, worden tegengewerkt. De grenzen van tirannen worden voorgeschreven door het uithoudingsvermogen van degenen die ze onderdrukken."
- F.A.W. Bailey, bekend als 'Frederick Douglass', (1818 - 1895).

"Gerechtigheid is bewustzijn, niet een persoonlijk bewustzijn, maar het bewustzijn van de hele mensheid. Wie duidelijk de stem van zijn geweten herkent, herkent ook de stem van de gerechtigheid."
- A.I. Solzhenitsyn, (1918 - 2008); Brief aan drie studenten, oktober 1967.

"Door te zwijgen over het kwaad, door het zo diep in ons te begraven dat er geen teken aan de oppervlakte verschijnt, implanteren we het, en het zal in de toekomst duizend keer zo groot worden. Als we degenen die kwaad doen niet straffen of verwijten maken, beschermen we niet alleen hun nutteloze tijden, maar leggen we ook de fundamenten voor gerechtigheid waarop de nieuwe generaties zijn gebaseerd".
- A. I. Solzhenitsyn; De Goelag-archipel, 1958-68.

"De simpele daad van een gewone dappere man is niet deel te nemen aan leugens, noch om valse acties te steunen! Zijn regel: dat het in de wereld komt, dat hij zelfs als een meester regeert - alleen niet door mij. Maar schrijvers en kunstenaars hebben de macht om veel meer te doen: leugens verslaan! Want in de strijd tegen leugens heeft de kunst altijd gezegevierd en zal altijd gezegevierd worden! Uiteraard, onweerlegbaar voor iedereen! Liegen kan over veel dingen in deze wereld zegevieren, maar nooit over kunst".
- A. I. Solzhenitsyn; Nobelprijs voor de Vrede, 1970.

"Als je onrecht niet kunt elimineren, stel het dan tenminste bij iedereen aan de kaak."
- A. Shariati, (1933 - 1977).Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire